Chiavari szék bérlése? Lehetséges!

A  fehér Chiavari szék története

 

 Az amerikai, más néven Chiavari szék manapság az esküvői fogadások elengedhetetlen kelléke, de a története egész máshonnan indul, és a kezdetekben semmi köze nem volt az ifjú párok nagy napjához. Az 1800-as évek napóleoni Franciaországban hódított az empire stílus, ami leginkább a pompáról, a fenséges megjelenésről szólt, a bútorkészítésben és öltözködésben újra éledő antik hagyományok újragondolását hordozta magában. A Napóleon által létrehozott, úgynevezett birodalmi stílus az antik hagyományokból merített, jellemzője a dús aranyozás és a díszes veretek használata. Genova párizsi nagykövete, Rivarola márki párizsi útjáról, egy új és divatos székkel tért haza, majd átadta a helyi bútorkészítőnek, Giuseppe Gaetano Descalizi-nak.

Ő azonban nem csak lemásolta az empire remeket, hanem kicsit át is alakította. Neki köszönhetően 1807-ben indult el világhódító útjára a Chiavari szék, ami arról a Genovában található kisvárosról kapta a nevét, ahol a Descalizi család is élt és dolgozott. Néhány éven belül a Chiavari szék széleskörű ismertségre tett szert. Az eredetileg cseresznyefából készült festetlen szék mára számos átalakuláson ment át, de a mester szaktudását semmi sem bizonyítja jobban, minthogy a szék eredeti arányain az utóbbi 200 évben nem változtattak.

esküvői bútorok bérlése

Később a szék egészen a Fehér Házban tartott vacsorákig jutott, így vethetett rá szemet a Kennedy család esküvőszervezője is, aki a híres pár esküvői fogadását Chiavari székekkel rendezte be. Innen datálható, hogy előbb az USA-ban, majd később az egész világon az esküvőkhöz, illetve a fogadásokhoz kötötték a Chiavari székeket. Kortalanságára a legjobb bizonyíték, hogy Barack Obama elnöki beiktatásának fogadásán is ilyen székekre ülhettek le a résztvevők.

A Chiavari székek rendkívül ideálisan beilleszthetőek a lakodalmak, esküvők pompájához. Ha úgy gondolod, hogy Te is szívesen emelnéd a hangulatot a székek segítségével, akkor mindenképp csapj le rá és illeszd be a nagy alkalmadba Te is. Rendkívül népszerű termékről van szó, a párok nagy része kimondottan igényli ezt a stílust élete legfontosabb rendezvényére.

esküvői bútorok bérlése

Szék bérlése

szabja a legjobbra az alkalmat!

A chiavari szék bérlése szolgáltatásunk az egyik legnépszerűbb. Légy részese Te is az elsőosztályú kiszolgálásnak.