TIPPEK ARRA, HOGYAN TERVEZZÜK ÉS TALÁLJUK MEG A LEGJOBB ESKÜVŐI HELYSZíNT

Ezt a bejegyzést azért is szerettük volna létrehozni, hogy segítséget nyújthassunk azoknak a pároknak, akik  a közeljövőben fognak megesküdni. Reméljük, hogy az így kapott információkkal hozzájárulhatunk a szertartás és az utána következő ebéd, vagy vacsora zökkenőmentes megszervezéséhez.
esküvői szék bérlés
Tervezés

Ha kültéren szeretnék megtartani az esküvőt, mivel lehetne még egyedibbé, és hangulatosabbá tenni a helyszínt?

Miért lényeges kérdés ez?

Az esküvői szertartás után a kert vagy az a szabad terület ahol megrendezésre kerül a vacsora fontos szerepet kap, hiszen itt töltik a vendégek a legtöbb időt az este folyamán, ezért ennek meghittsége, dekorációja, díszítettsége alapozza meg az egész esküvő hangulatát.

Már a tervezés hozzákezdése előtt érdemes átgondolni, hogy milyen partyt szeretnének, például a szertartás után, ha például egy állófogadás, koktélozással, akkor kevesebb és más jellegű bútorra lehet szükség, vagy hagyományos esküvői ebéd, esetleg vacsora, ahol leültetik a vendégsereget.

A meghívottak létszámától függetlenül az esküvő olyan alkalom, ahol összegyűlik a család, rokonok, barátok, hogy együtt köszönthessék az ifjú párt és egy légtérben ünnepelhessék meg a közös életük kezdetét. Jó lehetőség ez arra is, hogy az étkezés alkalmával olyan ételeket és italokat fogyaszthatnak a vendégek, amelyek kedvenc fogásaikat vonultatják fel.

Az első teendők között szerepel a meghívandók névsorának összeállítása. Ha nem is annyira pontos még ez a létszám, de máris lesz egy támpont, amivel nagyjából ki lehet kalkulálni a felmerülő költségeket, úgymint a helyszín, a szolgáltatók, a fogadás, vagy vacsora költségei, de a dekoráció és a bútor bérlés is idetartozik. Tehát a vendégek számának alakulása alapvető dolog a tervezésben!

Gyakran keresnek meg bennünket is olyan házasulandó párok, akik konkrét összegre kérdeznek rá ha tőlünk bérelnék az esküvői bútorokat mennyibe kerülne ez, mire számítsanak?

Sajnos erre nem tudunk addig válaszolni, míg nem tudjuk, hogy például hol lesz megtartva a szertartás ,hány vendég lesz jelen,ültetett vagy állófogadást szeretnének, így a bútorok darabszámát sem tudjuk addig meghatározni, vagy például. azt sem, milyen kiegészítőket szeretnének majd hozzá bérelni

Érdemes egy részletes alaprajzot készíteni!

Ezt már akkor is meg lehet tenni, mielőtt a helyszín lefoglalása megtörténne. Az alaprajz segít megtervezni a pontos ültetési rendet, és ezzel kiderül az is, hogy mennyi esküvői bútorra lesz majd szükség, így nem érhet nagy meglepetés a helyszínen sem, ha személyesen is megnézitek a terepet.

esküvői szék bérlés
esküvő lakodalom szék bérlés

Azok, akik esetleg profi esküvő szervezőkre bízzák az egész esemény megszervezését és lebonyolítását, könnyebb dolguk van, mivel ők már a helyszín kiválasztásában, a szükséges esküvői bútorok, székek, asztalok mennyiségének kiszámolásában is tudnak segítséget nyújtani.

Most kicsit bővebben, foglalkozzunk az esküvői bútorok elhelyezésének a tervezésével. Vegyünk egy példát, ha nem kültéren, hanem benti esküvőt terveztek. Egy alaprajz megtervezésénél első szempont a kibérelni kívánt helyiség mérete, hogy lehet ott elhelyezni az asztalokat, székeket? Maradjon hely bőven egy táncparkett kialakítására, és a vendégek is úgy tudjanak helyet foglalni az ebéd vagy vacsora ideje alatt, hogy kényelmesen elférjenek. Attól rosszabb ugyanis nincs, mikor össze vannak zsúfolva a vendégek, ez igencsak zavaró lesz étkezés közben .

esküvői szék bérlés

A felszolgáló személyzetnek is kell közlekedő utakat hagyni és lehetnek más olyan tárgyak, berendezések, amelyeknek helyet kell szorítani, például az esküvői torta felszolgálására zsúrkocsi, vagy desszertasztal, illetve a zenészeknek egy kis sarok (ha lesznek), vagy fotósarok.

Ezek helyét előre be lehet jelölni az alaprajz készítésekor, ami nagymértékben lehet majd segítségetekre a tervezés folyamán.
Megkönnyíti a saját alaprajz elkészítését, ha a kiszemelt helyszín megtekintésekor elkérjük annak az alaprajz másolatát, valamint a bérelni kívánt bútorok mennyiségét és méreteit.Így még pontosabb lesz a tervezés, már a papíron lehet variálni, hogyan is helyezhetőek el az adott helyiségben az előre kiválasztott bútorok és egyéb tárgyak, berendezések.

A gondosan kiválasztott bútorok fontos kellékei az esküvőnek!
A helyszín kiválasztása mellett nagy szerep jut annak is, hogy mivel rendezzük be a vendégek számára az adott helyiséget. Hiszen a székek és asztalok stílusukban is képviselik a jegyespár ízlését. Arról nem is beszélve, hogy a vendégek ezzel a látvánnyal találkoznak először mikor megérkeznek az ebéd vagy vacsora helyszínére. A dekoráció részének is tekinthetjük a bútorokat és az azokhoz kapcsolódó kiegészítőket.

Sokféle stílust megtalálhattok kínálatunkban, az elegánstól a modern hangulatot teremtő bútorokig, de bátran össze is lehet variálni őket, tekintsétek meg kínálatunkat, biztosak vagyunk benne, hogy azok között megtaláljátok azt, amelyik megtetszik!
A bátrabbak akár két különböző stílusú széket, vagy asztalt is választanak, s ezeket variálják a helység méretéhez. Elsőre talán ez elég fura látványt mutat, de épp ettől lesz egyedi és különleges látvány a násznép számára, még inkább színesebbé teszi az amúgy is ünnepélyes alkalmat!

Kreativitás az asztaldíszekben is.

Nagy gondot kell fordítani a dekorációk közül az asztalok díszítésére! Ez az ami szinte végig ott marad a vendégek szeme előtt. A különböző asztalterítők, asztali futók mellett üde színfolt a gyertyák vagy a virágkompozíciók megjelenése az asztalokon. De a tányérok, szalvéták és az ültetőkártya illetve a menükártya is hozzátartozik az összképhez. Manapság már rengeteg forma és szín közül lehet választani a kiegészítők közül is, amelyeket akár bérelni is lehet, nem muszáj mindent megvásárolni! Ezeket is érdemes jó előre megtervezni, és beszerezni.

Fényforrások

Az esküvő és az utána következő vacsora hangulatát nagymértékben meghatározza, a megfelelő világítás is. Egy-egy különleges, például nagyméretű tömbgyertya, vagy hengeres változata gyertyatartóba, vagy üvegvázába rakva az asztalon nagyon jól tud mutatni, de a kellemes hangulatot is megteremti. Ez persze akkor érvényesül legjobban, ha az esti órákban tartják az esküvőt. Rengeteg apró ötlet van amivel még szebbé lehet varázsolni ennek a felejthetetlen napnak az élményét. Érdemes külön dekoratőrt felkeresni és megbízni, aki profi módon tud nektek segíteni, hisz számtalan ötlettel és tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, és esküvőszervezés előtt álltok lépj kapcsolatba velünk!
Ha szeretnél ajánlatot kérni a kibérelhető bútorokkal kapcsolatban, mi örömmel segítünk már a kiválasztásban is, együtt megtaláljuk azt a kínálatunkban, ami legjobban megfelel az elképzeléseteknek. Írj, vagy hívj bátran!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük